Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ



Υλικά

1 φλιτζάνι αμύγδαλα, τριμμένα
3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
30 γραμ. κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι μέλι η ζάχαρη
φλούδα από ½ λεμόνι
κανέλα
αμύγδαλα καβουρντισμένα

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα κτυπάμε στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη φλούδα λεμονιού.
 Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.  Μόλις αρχίζει να παίρνει και πάλι βράση ρίχνουμε το κορν φλάουρ, αραιωμένο και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει και κολλήσει. Προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-6 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες και θα πήξει η κρέμα μας.
Μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια και παγώνουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε αφού γαρνίρουμε από πάνω με τριμμένη κανέλα και καβουρντισμένο αμύγδαλο η ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου