Υλικά
½ κιλό χωριάτικα λουκάνικα με
πορτοκάλι
1 ½ κρεμμύδι, σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά, σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο,
λιωμένη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλιτζάνι χυμό φρέσκου
πορτοκαλιού
ελαιόλαδο
δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από
το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε
ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε ξανά τα λουκάνικα στο τηγάνι και
σβήνουμε με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού
και το δεντρολίβανο και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα λουκάνικα ζεστά
και τα συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου