ΣΠΑΓΓΕΤΙ
ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ
Υλικά
½
κιλό σπαγγέτι Νο 6
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1
πιπεριά τσίλι ολόκληρη
4
φλιτζάνια ντομάτα, ψιλοκομμένη
½
φλιτζάνι ελιές μαύρες, σε ροδέλες
2
κουτ. σούπας κάπαρη
½
φλιτζάνι λευκό κρασί
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½
κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
1
φλιτζάνι πεκορίνο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε
ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη πιπεριά και τα
σοτάρουμε για 3-4 λεπτά για να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το κρασί ανακατεύουμε και το
αφήνουμε να εξατμισθεί. Προσθέτουμε τις ελιές, τη κάπαρη, τη ντομάτα, τη
ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε την σάλτσα για 15-20 λεπτά μέχρι να
δέσει.
Στο
μεταξύ σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, ρίχνοντας στο νερό λίγο αλάτι
και μια σταγόνα ελαιόλαδο. Τα στραγγίζουμε καλά και τα προσθέτουμε κατευθείαν στη
σάλτσα. Τα ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με
τριμμένο πεκορίνο και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Θα
δώσουμε άλλη γεύση στη σάλτσα, αν λίγο πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά
προσθέσουμε 2-3 αντζούγιες ψιλοκομμένες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου