Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΤΖΑΤΖΙΚΙ




Υλικά

½ γιαούρτι στραγγιστό
1 μεγάλο αγγούρι
3-4 σκελίδες σκόρδο
½  κουταλάκι αλάτι
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε, και τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το στύβουμε καλά.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε στη πρέσα σκόρδου.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, μαϊντανό, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε το τζατζίκι στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να δέσουν οι γεύσεις και μετά το σερβίρουμε.

Μπορούμε αν θέλουμε να μην καθαρίσουμε το αγγούρι αλλά να το βάλουμε στο τζατζίκι με τη φλούδα η μέρος αυτής.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου