Υλικά
12
φύλλα κρούστας
200
γραμ. λάχανο, ψιλοκομμένο
1
πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη ψιλοκομμένη
1
πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη
1
μεγάλο καρότο χοντροτριμμένο στον τρίφτη
2
φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1
πράσο, ψιλοκομμένο
½
φλιτζάνι κρασί
1
κουτ. γλυκού κάρυ
1
κρόκο αυγού
ελαιόλαδο
σουσάμι
αλάτι
πιπέρι
Για
την σάλτσα
1
φλιτζάνι του τσαγιού κέτσαπ
χυμό
από 1 πορτοκάλι
2
κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1
κουτ. σούπας μέλι
2
κουτ. σούπας ξύδι
κουταλάκι
του γλυκού αλάτι
2
κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ
½
φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
ταμπάσκο
Εκτέλεση
Σε
ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να
μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί, το κάρυ αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι
να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
Απλώνουμε
το φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε λωρίδες των 10 εκατοστών. Για κάθε ρολό λαχανικών χρησιμοποιούμε
τρείς λωρίδες φύλου, λαδώνοντας τες μεταξύ τους με βούτυρο.
Βάζουμε
στην άκρη των φύλλων μια κουταλιά από το μείγμα, διπλώνοντας πρώτα τις άκρες
του προς τα μέσα, τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε την άκρη με το πινέλο που το
έχουμε βουτήξει σε λίγο νερό. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με το κρόκο αυγού.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά περίπου η μέχρι
να ροδίσουν τα ρολάκια.
Σε
μια μικρή κατσαρόλα όλα τα για την σάλτσα εκτός το κόρν φλάουρ και τα βάζουμε
στην φωτιά να πάρουν μια βράση. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο νερό και το
προσθέτουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε
ταμπάσκο ανάλογα πόσο καυτερή θέλουμε τη σάλτσα μας.
Σερβίρουμε
τα ρολάκια μαζί με την σάλτσα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου