Υλικά
1
½ -2 κιλό κουνουπίδι
2
φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα, τριμμένο
2
φλιτζάνια ρεγκάτο, τριμμένο
½
φλιτζάνι σέλινο, (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
2
αυγά
3
κουτ. σούπας γάλα
½
κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Για
το πανάρισμα
2
αυγά
½
φλιτζάνι αλεύρι
½
φλιτζάνι γάλα
1
½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
1
½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
το κουνουπίδι, αφαιρούμε τα φύλλα του και τα χοντρά κοτσάνια, το πλένουμε το
βάζουμε να βράσει σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά, το βγάζουμε και το
βάζουμε να στραγγίξει. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ και το λιώνουμε με
ένα πιρούνι.
Σε
ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών, τα τυριά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το
σέλινο, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε και το λιωμένο κουνουπίδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μια αφράτη ζύμη.
Πλάθουμε
τις κροκέτες σε σχήμα στρογγυλό η μακρόστενο.
Κτυπάμε
το αυγό με το γάλα και περνάμε κάθε κροκέτα, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το
μείγμα του αυγού και τέλος από τη τριμμένη φρυγανιά.
Τις
τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις απλώνουμε σε
απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε
ζεστές η κρύες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου