Υλικά
2
κιλά κιλότο η νουά, σε φέτα για ρολό
350
γραμ. κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια
2
κουτ. σούπας μουστάρδα
3
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1
πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
1
πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
10
φέτες μπέικον
½
φλιτζάνι βούτυρο
1
φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
½
κουτ. γλυκού κάρδαμο
½
φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½
κουτ. γλυκού πάπρικα
καρφάκια
γαρίφαλου
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε
και στεγνώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το σκόρδο σε όλη του
την επιφάνεια. Βάζουμε κατά μήκος της επιφάνειας του τη κεφαλογραβιέρα, τις
πιπεριές, ρίχνουμε το μαϊντανό, το κάρδαμο, τη πάπρικα αλάτι και πιπέρι.
Τυλίγουμε
το κρέας σε ρολό, στη συνέχεια τυλίγουμε γύρω του τις φέτες μπέικον, τις
στερεώνουμε με καρφάκια γαρίφαλου και το βάζουμε σε δίκτυ η το δένουμε σφικτά
με σπάγκο.
Τα
βάζουμε σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το κρασί και το βούτυρο και το σκεπάζουμε με
αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 1 ½ ώρα περίπου. Κατά
διαστήματα γυρίζουμε το ρολό μέσα στο πυρέξ και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
15 λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε το
δίκτυ η κόβουμε τους σπάγκους και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
Συνοδεύουμε
με ρύζι η τηγανητές πατάτες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου