Υλικά
2
κιλά μέτρια μπαρμπούνια
ελαιόλαδο
και αλεύρι για το τηγάνισμα
αλάτι
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
2
φλιτζάνια ξύδι
½
φλιτζάνι δεντρολίβανο
10
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2
φλιτζάνια σταφίδα μαύρη
αλάτι
πιπέρι
φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε,
πλένουμε, στραγγίζουμε και αλατίζουμε τα ψάρια.
Τα
αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο και όταν τα βγάλουμε από το
τηγάνι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι.
Σοτάρουμε
σε ένα τηγάνι με το λάδι το σκόρδο και μόλις αρχίζει να ροδίζει, προσθέτουμε το
ξύδι, τις σταφίδες, το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο και
τα αφήνω να πάρουν 2-3 βράσεις.
Σε
ένα πυρέξ απλώνουμε τα ψάρια σε στρώσεις και πάνω από κάθε στρώση ρίχνουμε
σάλτσα από το τηγάνι.
Όταν
τα ψάρια είναι σκεπασμένα με τη σάλτσα διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα
στο ψυγείο - το ξύδι λειτουργεί ως συντηρητικό για να μην αλλοιωθούν.
Μπορούμε
να αντικαταστήσουμε τα μπαρμπούνια με άλλα ψάρια όπως μαρίδα γόπα, κουτσομούρα,
τόνο και παλαμίδα σε φέτες, ακόμα και χέλι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου