Υλικά
½
φύλλα κρούστας
½
κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1
φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½
φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1
φλιτζάνι κρασί ξηρό
1
φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1
αυγό
1
φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
μοσχοκάρυδο
κανέλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με μια κουταλιά βούτυρο ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το κιμά
ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το
χυμό ντομάτας, το πελτέ, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά και λίγο ζεστό νερό και
βράζουμε σε σιγανή φωτιά, για 30 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε
τον κιμά από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα και
το αυγό και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε
τα φύλλα κρούστας σε πάγκο εργασίας τα κόβουμε σταυρωτά σε 4 κομμάτια το
καθένα. Βουτυρώνουμε κάθε κομμάτι φύλλο με ένα πινέλο και βάζουμε στην άκρη του
στην άκρη του μια κουταλιά κιμά, γυρίζουμε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα,
για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε
την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Απλώνουμε τα
μπουρεκάκια σε βουτυρωμένο ταψί του φούρνου.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου