Υλικά
1-1½
κιλό πατάτες, σε μεγάλους κύβους
½
κιλό γαρίδες, αποφλοιωμένες
2
κουτ. σούπας βούτυρο
1
κρεμμύδι, τριμμένο
1
σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
χυμό
από 1 ½ λεμόνι
½
φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
2
κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
½
φλιτζάνι μαϊντανό ή άνηθο
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με νερό και μπόλικο αλάτι βράζουμε τις πατάτες μέχρι να
μαλακώσουν και όχι να λιώσουν. Μόλις κρυώσουν λίγο τις κόβουμε σε μεγάλους
κύβους.
Σε
ένα τηγάνι με το βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να
μαλακώσουν. Προσθέτουμε το χυμό λαχανικών και τις γαρίδες, ανακατεύουμε και τις
αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Σε
ένα μπολ κτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό,
αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Σε
μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες, τις γαρίδες με το μείγμα από το τηγάνι και
περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα μουστάρδας.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου