Υλικά
2 κιλά αρνί, σε μερίδες
2 κιλά πατάτες
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμός από 2 λεμόνια
1 ½ -2 κουτάκια μπύρας
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας πάπρικα
3 κουτ. σούπας φυτινή
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το
στραγγίζουμε.
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε
το σκόρδο και από ένα κουταλάκι αλάτι και πιπέρι. Με ένα μυτερό μαχαιράκι
κάνουμε 1-2 τρύπες σε κάθε κομμάτι από το κρέας και βάζουμε –σφραγίζουμε τη
τρύπα- με λίγο από το μείγμα του σκόρδου με το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα σέηκερ βάζουμε με το
ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τη
πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τα κτυπάμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα
μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα το κρέας για 20 λεπτά. Στη συνέχεια σκορπάμε τα
κομμάτια του κρέατος σε ένα ταψί του φούρνου. Στο ίδιο μπολ βάζουμε τις
πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια, και τις ανακατεύουμε καλά με το μείγμα.
Τις απλώνουμε στο ταψί, γύρω από τα κομμάτια του κρέατος. Ρίχνουμε στο ταψί το
μείγμα από το μπολ που μπορεί να περίσσεψε και τη μπύρα και το βάζουμε στο
φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς 1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το κρέας και τα
μαλακώσουν οι πατάτες. Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν χρειαστεί να προσθέσουμε
μπύρα έτσι ώστε να υπάρχει ζουμάκι στο ταψί.
Συνήθως ο χρόνος ψησίματος
διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα του κρέατος και από το μέγεθος των κομματιών.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου