Υλικά
1
μεγάλο ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα
½
πακέτο μαργαρίνη μαλακιά
12
φέτες ζαμπόν από ωμοπλάτη, σε λωρίδες
¼ ρεγκάτο τριμμένο
¼
γκούντα
¼
ένταμ
4
φλιτζάνια γάλα
6
αυγά
2
κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ ρίχνουμε τα τραμμένα τυριά, πιπέρι μοσχοκάρυδο, λιγο αλάτι και τα
ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε
καλά ένα μεγάλο πυρέξ και το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά.
Αλείφουμε
τις φέτες του τοστ, από τη μια πλευρά με λίγη μαργαρίνη και στρώνουμε μια σειρά
στο πυρέξ. Αν υπάρχουν κενά ανάμεσα στις φέτες, τα κλείνουμε με κομμάτια ψωμιού.
Πασπαλίζουμε από πάνω με το μισό μείγμα των τριμμένων τυριών, απλώνοντας ώστε
να καλύψει τις φέτες του τοστ. Στρώνουμε από πάνω όλη τη ποσότητα από το
ζαμπόν.
Επαναλαμβάνουμε
την ίδια διαδικασία, στρώση με φέτες τοστ βουτυρωμένες, και στρώση της υπόλοιπης
ποσότητας των τυριών από πάνω.
Σε
ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ.
Το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να
φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
Όταν
το βγάλουμε από το φούρνο είναι φουσκωμένο, το αφήνουμε για λίγο να πέσει και
μετά το κόβουμε για να το σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου