Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΦΑΣΟΛΑΔΑ



                    
Υλικά

½ κιλό μέτρια φασόλια
1 κρεμμύδι,    ψιλοκομμένο
3-4 καρότα, σε φέτες
3 κλαράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας πελτέ
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
           
Εκτέλεση
           
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε αρκετό νερό. Τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε με μπόλικο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά.      
Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα, προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι τα φασόλια να σκεπαστούν και λίγο παραπάνω, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι τα καρότα, το σέλινο, τη ντομάτα, το πελτέ ντομάτας και το ελαιόλαδο.
Βράζουμε τη φασολάδα σε μέτρια φωτιά και στη μισή ώρα περίπου προσθέτουμε λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Βράζουμε ακόμη για 20 λεπτά περίπου και μέχρι η φασολάδα μας χυλώσει καλά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Τη σερβίρουμε ζεστή και τη συνοδεύουμε με παστή ρέγκα, τουρσί και ελιές.
Αν θέλουμε συμπληρώνουμε με ελάχιστο ωμό ελαιόλαδο από πάνω σε κάθε πιάτο και ένα καθαρισμένο και ολόκληρο κοπανισμένο με το χέρι κρεμμύδι από δίπλα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου