1
μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι
½
φλιτζάνι κασέρι, τριμμένο
1
φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
½
φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
½
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½
φλιτζάνι γάλα
1,5
κουταλάκι χυμός λεμονιού
2
κουτ. σούπας βούτυρο
2
κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
λευκό πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε
το κουνουπίδι, αφαιρούμε τα φύλλα και τα χοντρά κομμάτια και το κόβουμε σε
κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και μπόλικο αλάτι, βράζουμε το κουνουπίδι
μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 20 λεπτά. Το σουρώνουμε και τα αφήνουμε να
στραγγίξει καλά. Μόλις το κουνουπίδι στραγγίξει, το περνάμε από τη μηχανή του
πουρέ.
Σε
μια κατσαρόλα με σιγανή φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το γάλα και
τη κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε τα τυριά ελάχιστο αλάτι,
μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα τυριά προσθέτουμε
και το κουνουπίδι, ανακατεύουμε ξανά για να αναμιχθούν καλά το κουνουπίδι με τα
τυριά και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αν
τον σερβίρουμε αργότερα τον ξαναζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας λίγο
γάλα ανακατεύοντας, προσέχουμε μην μας κολλήσει και το σερβίρουμε καυτό.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου