Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑ




Υλικά

1 μπουκάλι κόκκινο γλυκό κρασί
4-6 αχλάδια
2 κλωναράκια βανίλια
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι
χυμό από 1 πορτοκάλι
φλούδα από ½ πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 γαρίφαλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, που να χωράνε ακριβώς τα αχλάδια και να καλυφθούν με το κρασί, προσθέτουμε το κρασί, τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το μέλι, τη κανέλα, τα γαρίφαλα και τα κλωναράκια βανίλιας σχισμένα στη μέση. Ανακατεύουμε για να λιώσουν η ζάχαρη και το μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια αφαιρώντας τη φλούδα, αφήνοντας το κοτσανάκι και κόβουμε μια λεπτή φέτα από τη βάση του κάθε αχλαδιού, έτσι ώστε να μπορούν να σταθούν εύκολα όρθια στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα αχλάδια στη κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε ένα μπολ. Συνεχίζουμε το βράσιμο του μείγματος στη κατσαρόλα μέχρι να μειωθεί στο μισό και μέχρι να αρχίσει να δένει. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά, το σουρώνουμε και το αφήνουμε τα κρυώσει. Στη συνέχεια περιχύνουμε τα αχλάδια.
Σερβίρουμε με κτυπημένη κρέμα γάλακτος η παγωτό η γιαούρτι η κρέμα τυριού.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου