Υλικά
1
πακέτο σφολιάτα (περιέχει 2 φύλλα)
1
½ κιλό κοτόπουλο
2
κρεμμύδια
2
καρότα
1
πιπεριά, ψιλοκομμένη
250
γραμ. μπεϊκον, ψιλοκομμένο
250
γραμ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
½
φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
2
κουτ. σούπας βούτυρο
1
κρόκο αυγού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με το ένα κρεμμύδι ολόκληρο και το
καρότο, μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε από τα
κόκκαλα και την πέτσα του και το ψιλοκόβουμε. Κρατάμε 1-2 φλιτζάνια ζωμό από το
κοτόπουλο.
Σε
ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο, βάζουμε το ένα κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα
σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μπέικον, το κοτόπουλο, τα καρότα
ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και αυτά
για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τη
κεφαλογραβιέρα, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Ανοίγουμε
το ένα φύλλο σφολιάτας βάζουμε τη μισή γέμιση, την απλώνουμε και την τυλίγουμε
σε ρολό, την αλείφουμε με κρόκο αυγού. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο.
Βουτυρώνουμε
ένα πυρέξ, βάζουμε τα δύο ρολά με τη γέμιση και ρίχνουμε και ένα φλιτζάνι ζωμό.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι η σφολιάτα να
πάει χρώμα.
Όταν
βγάλουμε τα ρολά από το φούρνο περιμένουμε να κρυώσουν και μετά τα κόβουμε σε
φέτες και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου