Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ




Υλικά

1 κιλό χοιρινό, σε φέτες     
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι αλεύρι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
3 κουτ. σούπας μέλι
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι

Για το πουρέ κάστανου
½  κιλό κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
1 σκελίδα σκόρδο
μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι
1-2 φλιτζάνια γάλα
2 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο βάζουμε τις φέτες του χοιρινού, αφού τις έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι και τις σοτάρουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε το κρασί, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το μέλι και το ζωμό λαχανικών.
Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί και να απορροφήσει τα υγρά του.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το χυμό λεμονιού και ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πολτοποιούμε τα κάστανα και το σκόρδο στο μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το πουρέ, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι ο πουρές αποκτήσει την υφή που θέλουμε.
Σερβίρουμε τις φέτες χοιρινού στα πιάτα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και μελιού και τις συνοδεύουμε με πουρέ κάστανου η πατάτας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου