Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ




Υλικά      

1 κιλό μέτρια καλαμαράκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
  
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε σε ροδέλες, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε ελαφρά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το μαϊντανό, το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα καλαμαράκια, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω, σκέτα ή με ρύζι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου