Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού σάψιχο η μαντζουράνα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας ξύδι
αλάτι
πιπέρι
1κουτ. σούπας σουσάμι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος η σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ, αφού τις έχουμε τυλίξει σε αλουμινόχαρτο και τις έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι.
Αφού κρυώσουν τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα τα κτυπάμε, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα κτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
Πριν σερβίρουμε αφήνουμε τη σαλάτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις.
Συνοδεύουμε με ψημένες αραβικές πίτες η φρυγανισμένο ψωμί.

Αν δεν μας αρέσει να έχει λεία υφή, τότε κτυπάμε μόνο τα αμύγδαλα και το σκόρδο στο μπλέντερ, λιώνουμε τις μελιτζάνες και τη ντομάτα με ένα πιρούνι και σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου