Το μπουτίνο ή μπουντίνο
συνήθιζαν να σερβίρουν σαν γλυκό τις Απόκριες στα σπίτια της πρωτεύουσας Χώρας.
Πιθανολογώ εγγλέζικη προέλευση, αφού το όνομα αλλά και τα συστατικά του γλυκού
θυμίζουν την εγγλέζικη πουτίγκα (english
pudding).
Υλικά
1280 γραμ. γάλα
160 γραμ. σιμιγδάλι
320 γραμ. ζάχαρη
8 αυγά
1 κ.σ. κοφτό, κανέλλα
κοπανισμένη
1 φλιτζάνι σταφίδα μαύρη
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το
γάλα και μόλις ζεστάνει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια έως
ότου πήξει και γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει
και τότε προσθέτουμε τα αυγά, τα αμύγδαλα και την σταφίδα και τα ανακατεύουμε
σε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βουτυρώνουμε ένα ανάλογο ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο
ως δυνατό φούρνο έως ότου πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ - ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ - ΚΥΘΗΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου