Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ (MEUNIERE)



Υλικά

4 φιλέτα γλώσσας
5 κουτ. σούπας αλεύρι, για το αλεύρωμα
5 κουτ. σούπας βούτυρο, για το τηγάνισμα
1 κουτ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
χυμό από 2 λεμόνια
5 κουτ. σούπας βούτυρο, για τη σάλτσα
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το γαρνίρισμα
4 πατάτες
5-6 κοτσανάκια μπρόκολο
3 καρότα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα γλώσσας, τα στεγνώνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε ελαφρά από αλεύρι και από τις δύο πλευρές. Τα τινάζουμε να φύγει το παραπάνω αλεύρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις κάψουν, τηγανίζουμε τα φιλέτα γλώσσας για 5-6 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Τα γυρνάμε μόνο μία φορά για να μη μας διαλυθούν.
Βγάζουμε τα φιλέτα γλώσσας από το τηγάνι, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
Καθαρίζουμε το τηγάνι μας, προσθέτουμε βούτυρο και αφού κάψει, σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού.
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα γλώσσας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα βουτύρου και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε στο πιάτο με τα λαχανικά στον ατμό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Μενιέρ (Meuniere) Η τεχνική αναφέρεται σε ψάρι το οποίο αφού αλευρωθεί ελαφρά, σοτάρετε και σερβίρεται με μια σάλτσα από καμένο βούτυρο με επίγευση φουντουκιού, χυμό λεμονιού και μαϊντανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου