Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΓΑΡΙΔΑΣ


Υλικά

για σάλτσα μπεσαμέλ:
½ φλιτζάνι αλεύρι
3 κουτ. σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
½ κιλό φρέσκο γάλα  

για τη κροκέτα γαρίδας
300 γραμ. γαρίδες, αποφλοιωμένες, σε κομματάκια
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας βούτυρο
μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

για το πανάρισμα
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά
2 κουτ. σούπας γάλα
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το αλεύρι διαλυθεί.  Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μίγμα γίνει μια πηκτή κρέμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο, σοτάρουμε τις γαρίδες. Μόλις αρχίσουν και παίρνουν χρώμα τις σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο. Πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα για μια ώρα στο ψυγείο.
Βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά κτυπημένα με το γάλα και τη φρυγανιά σε ένα πιάτο το καθένα.
Με δύο κουτάλια παίρνουμε από τη ζύμη με τις γαρίδες και φτιάχνουμε ένα μικρό μπαλάκι το περνάμε από το αλεύρι, μετά από τα αυγά με το γάλα, μετά από τη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά..
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις κροκέτες γαρίδας, για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου