Υλικά
½ κιλό πατάτες
½ λεπτά φασολάκια φρέσκα η
κατεψυγμένα
2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι,
ψιλοκομμένο
1 ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
2 κουτ. σούπας άνηθο,
ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε
τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να
τις σκεπάζει και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε
να κρυώσουν.
Καθαρίζουμε τα φασολάκια,
κόβοντας τις άκρες και αφαιρώντας τις πλαϊνές ίνες. Τα σπάμε στη μέση ή στα 3,
ανάλογα το μέγεθος τους. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα
φασολάκια περίπου για 5-6 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα
βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Σε ένα τηγάνι με δύο
κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν
ένα καφέ χρώμα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Σε ένα σέηκερ κτυπάμε το
υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξύδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα καραμελωμένα
κρεμμύδια πάνω από τις πατάτες με τα φασολάκια και περιχύνουμε τη σαλάτα με τη
σάλτσα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου