Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΡIΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ




Υλικά

1 κιλό φρέσκες γαρίδες
2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
5 φλιτζάνια ζωμό (απ τις γαρίδες)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο
0,25 γραμ. κρόκο Κοζάνης, σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
   
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό ζεματάμε τις γαρίδες και στη συνέχεια τις καθαρίζουμε βγάζοντας τα κεφάλια και το κέλυφος. Σουρώνουμε το νερό που έβρασαν και το κρατάμε για το ρύζι.
Σε μεγάλο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, με διαλυμένο μέσα το κρόκο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά από το ζωμό που κρατήσαμε από τις γαρίδες και μόλις απορροφηθεί από το ρύζι, συμπληρώνουμε ζωμό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια. Λίγο πριν το ρύζι ετοιμαστεί ρίχνουμε τις γαρίδες ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και αν θέλουμε τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου