Υλικά
1
½ κιλό τράγιο (σπάλα), σε μερίδες
2
κρεμμύδια, στο τρίφτη
3
ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2
σκελίδες σκόρδο, στο τρίφτη
2
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2
φυλλαράκια δάφνης
1
ξυλάκι κανέλας
3-4
γαρύφαλλα
πάπρικα
γλυκιά
5-6
κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο βάζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και μόλις
μαλακώσουν ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, λίγο
πάπρικα, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα και το ξυλάκι κανέλας και το σβήνουμε με το
κρασί.
Στη
συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα και το πελτέ ντομάτας αραιωμένο, ρίχνουμε ζεστό
νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ½ με
2 ώρες περίπου, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και δέσει η σάλτσα του. Όσο βράζει
το ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Λίγο πριν να είναι
έτοιμο προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Το
σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με χοντρά μακαρόνια η τηγανητές πατάτες.
Αν
δεν σας αρέσει η μυρουδιά του κρέατος πριν το μαγειρέψουμε το βάζουμε σε ένα
μπολ με νερό και ξύδι για μια ώρα. Μετά το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για
το ζεματίσουμε. Όταν αρχίσει να βράζει
το βγάζουμε και το πλένουμε καλά. Προσωπικά δεν θα σας το συνιστούσα, γιατί
έτσι το τράγιο χάνει τη νοστιμιά του.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου