Υλικά
½
κιλό φασόλια γίγαντες
2
κρεμμύδια, σε ροδέλες
2-3
καρότα, σε φέτες
3
φλιτζάνια ντομάτα, ψιλοκομμένη
3
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3
κοτσάνια σέλινο
½
ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2-3
κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
1
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη
ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ με νερό μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
Σε
μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα φασόλια να πάρουν μια βράση και τα σουρώνουμε.
Τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε για 45 λεπτά
περίπου.
Σουρώνουμε
τους γίγαντες και τους απλώνουμε σε ένα
πυρέξ.
Σε
ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το πελτέ ντομάτας αραιωμένο, τα καρότα,
το σέλινο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, τη ρίγανη και λίγη ζάχαρη.
Αφήνουμε
να μαγειρευτούν για 5 λεπτά και στη συνέχεια αδειάζουμε τη σάλτσα μας πάνω
στους γίγαντες. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του
ψησίματος μήπως χρειαστεί και άλλο.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
σερβίρουμε
τους γίγαντες ζεστούς η κρύους και αν θέλουμε τους ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο
μαϊντανό και τριμμένη φέτα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου