Υλικά
½
κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στο τρίφτη
1
κρεμμύδι, στο τρίφτη
2
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½
ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½
ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
2
αυγά
1
φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
½
φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
2
κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε
τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε στο τρίφτη μαζί με τη φλούδα τους και τα στύβουμε
σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Σε
ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο,
τον δυόσμο, τα αυγά, την κεφαλογραβιέρα, την φέτα και ανακατεύουμε καλά.
Στην
συνέχεια ρίχνουμε το πιπέρι, ελάχιστο αλάτι, τη φρυγανιά μέχρι να γίνει ενιαίο και
πηκτό το μείγμα.
Σε
ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, ρίχνουμε από μία κουταλιά σούπας για κάθε
κολοκυθοκεφτέ και τους τηγανίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να
πάρουν χρώμα. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό για να φύγει το πολύ λάδι.
Μπορούμε
να τους συνοδεύσουμε με μια σάλτσα γιαουρτιού, (ανακατεύουμε 250 γραμ. γιαούρτι
λίγο άνηθο και μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη).
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου