Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ





 Υλικά

2 χοιρινά φιλέτα σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
10 μανιτάρια, σε φέτες
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
150 γραμ. ροκφόρ
ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο απλώνουμε τις φέτες από τα φιλέτα, αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν στη συνέχεια προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε πάλι το κρέας, προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα. Προσθέτουμε το ροκφόρ σε μικρά κομματάκια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά για να πάνε παντού. Όταν ενωθούν η κρέμα και το ροκφόρ, με τη σάλτσα του κρέατος, το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα ροκφόρ και ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και τα συνοδεύουμε με άγριο ρύζι η πουρέ πατάτας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου