Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚA





Υλικά

4 φιλέτα γλώσσας
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
3 κουτ. σούπας βούτυρο
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
½  φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
½  φλιτζάνι χυμό λεμόνι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 φύλλα δάφνης
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
πολύχρωμους κόκκους πιπεριού και
φρέσκο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο σοτάρουμε τα φιλέτα γλώσσας  για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια, το σέλερι το σκόρδο και τα σουτάρουμε μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε το λεμόνι, τη μουστάρδα, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Επαναφέρουμε τα φιλέτα γλώσσας στο τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί, έως να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα φιλέτα γλώσσας με τη σάλτσα από πάνω και γαρνίρουμε με σε πολύχρωμους κόκκους πιπεριού και φρέσκο μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου