Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ





Υλικά

1 κιλό μήλα κόκκινα
700 γραμ. ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλα
2 βανίλιες
χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα από τα φλούδια και τα κουκούτσια και τα τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά. Για να μη μας μαυρίσουν στύβουμε πάνω από τα τριμμένα μήλα λίγο λεμόνι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα τριμμένα μήλα, τη ζάχαρη, τη κανέλα, τις βανίλιες και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Λίγο πριν τη αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Μόλις βγάλουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν αεροστεγώς. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη μαρμελάδα κανέλα σε σκόνη ακόμη και γαρύφαλλο, μπαχάρι ή μοσχοκάρυδο. Η γεύση εδώ αλλάζει, και μπορεί να «χάσουμε» τη γεύση του μήλου.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στη μαρμελάδα ένα πορτοκάλι. (Κόβουμε το πορτοκάλι σε μικρά κομμάτια, αφαιρούμε τα κουκούτσια  και τη φλούδα του σε λεπτές λωρίδες και το προσθέτουμε στα μήλα με τη ζάχαρη).

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου