½
κιλό κοτόπουλο φιλέτο
1
πιπεριά κόκκινη, σε
λωρίδες
1
πιπεριά πράσινη, σε
λωρίδες
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1
σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1
φλιτζάνι ανανά (κονσέρβα)
4
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
4
κουτ. σούπας σόγια σος
1
κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2
κουτ. σούπας ξύδι λευκό
½
φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1
κουτ. σούπας μέλι
1
κουτ. σούπας σουσάμι άσπρο
½
κουτ. γλυκού πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένη
Εκτέλεση
Κόβουμε
το κοτόπουλο σε κύβους, το βάζουμε σε ένα μπολ, το αλευρώνουμε και το
περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι. Αφήνουμε να
μαριναριστεί για μία ώρα στο ψυγείο.
Σε
ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και
το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε μέσα το
κοτόπουλο, αφού το στραγγίξουμε από τη μαρινάτα του.
Κόβουμε
τρείς φέτες του ανανά σε μικρά κομμάτια
και παίρνουμε και μισό φλιτζάνι από το σιρόπι της κονσέρβας.
Τηγανίζουμε
το κοτόπουλο για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Επαναφέρουμε τα
λαχανικά και προσθέτουμε τη σόγια σος, τον πελτέ ντομάτας, τον ανανά και το
χυμό του, τη ζάχαρη και το ξύδι. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στη μαρινάτα,
ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι προσθέτοντας το σουσάμι και
τη πιπερόριζα. Αφήνουμε να
μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25 περίπου λεπτά και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε
με ρύζι μπασμάτι ή ζυμαρικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου