Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΣΟΥΠΑ ΡΥΖΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



Υλικά

8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
3 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
½ φλιτζάνι ρύζι
3 αυγά
1-2 λεμόνια   
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε το ζωμό και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι, να σιγοβράσει περίπου για 20 λεπτά. Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά.
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, το χυμό από το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο από το ζωμό της σούπας.
Το προσθέτουμε σιγά-σιγά στη σούπα και ανακατεύουμε. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά και την ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά, χωρίς να την αφήσουμε να πάρει βράση.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
   
Αν θέλουμε η σούπα μας να είναι πιο υγιεινή στο μείγμα του αυγολέμονου ρίχνουμε μόνο τα ασπράδια του αυγού και όχι τους κρόκους.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου