80
γραμ. βερίκοκα ξερά
80
γραμ. δαμάσκηνα ξερά
80
γραμ. μπανάνες ξερές, σε ροδέλες
80
γραμ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
½
φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
½
φλιτζάνι βούτυρο
½
φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
½
φλιτζάνι καρύδια και φουντούκια, τριμμένα
½
φλιτζάνι κρασί Vinsanto Σαντορίνης
2
ξυλαράκια κανέλας
5
γαρίφαλα
Εκτέλεση
Σ
ε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τις
μπανάνες, τους χουρμάδες, τις σταφίδες, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι
να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα φρούτα. Προσθέτουμε το κρασί και
συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα – δύο λεπτά.
Σερβίρουμε
πλάι σε το σιροπιαστό γλυκό της προτίμησης μας, με γιαούρτι στραγγιστό ή παγωτό.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου