Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΦΡΟΥΤΑ ΞΕΡΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ



Υλικά

80 γραμ. βερίκοκα ξερά
80 γραμ. δαμάσκηνα ξερά
80 γραμ. μπανάνες ξερές, σε ροδέλες
80 γραμ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
½ φλιτζάνι βούτυρο
½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
½ φλιτζάνι καρύδια και φουντούκια, τριμμένα 
½ φλιτζάνι κρασί Vinsanto Σαντορίνης
2 ξυλαράκια κανέλας
5 γαρίφαλα

Εκτέλεση

Σ ε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τις μπανάνες, τους χουρμάδες, τις σταφίδες, την κανέλα, τα γαρίφαλα  και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα φρούτα. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα – δύο λεπτά.
Σερβίρουμε πλάι σε το σιροπιαστό γλυκό της προτίμησης μας, με γιαούρτι στραγγιστό ή παγωτό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου