Υλικά
4
μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
1
κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
3
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1
κουτάκι μπύρα
2
κουτ. σούπας μουστάρδα
χυμό
από 1 ½ λεμόνι
2
κουτ. σούπας μαργαρίνη σε κομματάκια
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
κουτ. του γλυκού θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε
τις μοσχαρίσιες μπριζόλες και τις πατάτες σε ένα ταψί, τους ρίχνουμε αλάτι,
πιπέρι, θυμάρι και απλώνουμε το σκόρδο σε διάφορα σημεία.
Ανακατεύουμε
σε ένα σέηκερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι τη μουστάρδα και
περιχύνουμε τις μπριζόλες και τις πατάτες.
Ρίχνουμε
την μπύρα και βάζουμε τη μαργαρίνη, σε διάφορα σημεία πάνω στις μπριζόλες.
Καλύπτουμε
με αλουμινόχαρτο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για
μια ώρα ακόμη. Ενδιάμεσα γυρίζουμε τις μπριζόλες μόλις ροδίσουν από την μια
πλευρά για να ροδίσουν και από την άλλη.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη μπύρα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου