Υλικά
½
κιλό παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους
1
φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
2
φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
1
φλιτζάνι μαγιονέζα
1
ξινόμηλο
2
κουτ. σούπας ξύδι
2
σκελίδες σκόρδο
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα παντζάρια με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις κρυώσουν τα
ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Καθαρίζουμε το ξινόμηλο και τρίβουμε
και αυτό. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε
στο μπλέντερ το σκόρδο και τα καρύδια, τα κτυπάμε για λίγο και στη συνέχεια βάζουμε
το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Κτυπάμε
όλα τα υλικά πολύ καλά για να μας δώσουν ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε με
αυτό τα παντζάρια και το ξυνόμηλο ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά
και αν θέλουμε βάζουμε τη σαλάτα μας για λίγο στο ψυγείο. Σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο
καρύδι από πάνω.
Η
παντζαροσαλάτα συνήθως συνοδεύει τηγανητά ψάρια και λαχανικά, αλλά και ψητά
κρέατα και λαχανικά.
Μπορούμε
αν θέλουμε, να κτυπήσουμε όλα μαζί τα υλικά μας στο μπλέντερ και να πάρουμε μια
σαλάτα με λεία και απαλή υφή.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου