Υλικά
½
κιλό κοκκινόψαρο κατεψυγμένο
2
καρότα
2
κρεμμύδια
2
πατάτες
2
φύλλα δάφνης
1
ντομάτα
2
κλωναράκια σέλινο
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½
φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
χυμό
από ½ λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το ψάρι όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά
κομμάτια και το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και πιπέρι για 10-15 λεπτά.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τα λαχανικά για να δούμε αν έχουν μαλακώσει.
Με
μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το ψάρι σε μια πιατέλα και τα λαχανικά σε μία
άλλη. Σουρώνουμε το ζουμί από το ψάρι κατά λαχανικά και το ξαναβάζουμε στη
κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι μας.
Καθαρίζουμε
το ψάρι και το «σπάμε» σε μικρά κομματάκια. Όταν το ρύζι μας μαλακώσει ρίχνουμε
το λεμόνι και ξαναρίχνουμε το ψάρι και τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά
Σερβίρουμε
προσθέτοντας από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου