Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ




Υλικά

12 μπουτάκια κοτόπουλου
(μόνο το ακριανό κομμάτι, λέγονται κοπανάκια)
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι
5 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμός από ½ λεμόνι
φρέσκο δεντρολίβανο
σουσάμι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τις σκελίδες σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε στη μαρινάδα τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο  ψυγείο για 2 ώρες, για να μαριναριστούν.
Τοποθετούμε τα μπουτάκια σε ένα ταψί και από πάνω τα περιχύνουμε τη μαρινάδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Σε τακτικά διαστήματα τα γυρίζουμε και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με τη μαρινάδα από το ταψί.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τα με σουσάμι, γαρνίροντας τα με 2-3 κλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου και τα συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου