Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ




Υλικά

2 φλιτζάνια καστανό ρύζι
½ κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
10 κάστανα, βρασμένα και κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2  σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα & σπασμένα χοντρά   
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι βότκα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
¼  κουτ. γλυκού κανέλα
¼  κουτ. γλυκού μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι με 4 φλιτζάνια νερό και αλάτι, το σουρώνουμε και το ανακατεύουμε με το βούτυρο.
Σ ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν  και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ροδίζουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα.
Τέλος προσθέτουμε και τα κάστανα και τα ανακατεύουμε ελαφρά για να μην μας λιώσουν. Σβήνουμε με βότκα, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά και μετά τα αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κεφαλογραβιέρα τριμμένη και  ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα μας και μαύρες σταφίδες (μουλιασμένες) και κουκουνάρι (3 κουτ. σούπας).

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου