Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ (ΧΑΡΙΣΑ)





 Υλικά

10-12 καυτερές πιπεριές, αποξηραμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
12 σκελίδες σκόρδο
½  κουτ. γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
2 κουτ. γλυκού σπόροι αγριοκύμινου, τριμμένοι
2 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις πιπεριές σε ζεστό νερό για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και τους αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια.
Σε ένα μικρό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε  το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει.
Βάζουμε στο κάδο του μπλέντερ τις πιπεριές, τον κόλιανδρο, το αγριοκύμινο, το αλάτι και το σοταρισμένο σκόρδο, μαζί με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, ώσπου να γίνει το μείγμα μας σαν μια πηκτή αλοιφή (Προσθέτουμε ελαιόλαδο αν χρειαστεί).
Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα γυάλινο βάζο και την διατηρούμε στο ψυγείο προσθέτοντας στην επιφάνεια λίγο ελαιόλαδο. Έτσι, διατηρείτε για 2-3 μήνες.

Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε σούπες, ζυμαρικά, κρεατικά, ψάρια, αλλά και σαν σως σε συνδυασμό με γιαούρτι ή μαγιονέζα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Η χαρίσα είναι μια καυτερή σάλτσα που συναντάται κυρίως στην κουζίνα της Βόρειας Αφρικής (Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου