Υλικά
2
κιλά αρνί, σε κομμάτια
4-5
μαρούλια
8-10
κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
½
ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για
το αυγολέμονο
3
κρόκους αυγών
χυμό
από 1 ½ λεμόνι
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε τα μαρούλια και και στη συνέχεια τα
στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε
το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Το βγάζουμε από τη κατσαρόλα. Βάζουμε στην
κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα μαραίνουμε, προσθέτουμε το κρέας
και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά να αναμειχθούν τα υλικά. Συμπληρώνετε
νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μία ώρα
περίπου, μέχρι το κρέας μας να μαλακώσει.
Προσθέτουμε
τα μαρούλια κομμένα σε κομμάτια και τα ανακατεύουμε, με προσοχή για να μην μας διαλυθεί το κρέας,
σιγοβράζουμε για έλα 15 λεπτά η μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια - όχι να
λιώσουν.
Με
ένα σύρμα κτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγο από
το ζωμό της κατσαρόλας, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Αδειάζουμε το
αυγολέμονο στη κατσαρόλα με το κρέας και την ανακινούμε για να πάει το αυγολέμονο
παντού.
Μπορούμε
στο φαγητό μας, αντί για μαρούλια να χρησιμοποιήσουμε αντίδια η σέλινα,
ακολουθώντας την ίδια διαδικασία παρασκευής.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου