Υλικά
½
κιλό μακαρόνια Νο 6 η Νο 10
½
κιλό γαρίδες Νο 3 ολόκληρες
2
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1
κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
1
κίτρινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
1
ντομάτα, ψιλοκομμένη
½
φλιτζάνι ελιές, κομμένες σε ροδέλες
½
φλιτζάνι ούζο
2
κουτ. σούπας κάπαρη
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
½
φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με το λάδι σοτάρουμε το σκόρδο, και τις πιπεριές για 2-3
λεπτά. Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις γυρίζουμε στο τηγάνι για 3 λεπτά
περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τις
σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές, την κάππαρη, αλάτι
και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει
η σάλτσα, για 10 λεπτά περίπου.
Βράζουμε
τα ζυμαρικά και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα
ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε
σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου