6
φύλλα κρούστας
½
κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1
φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1
πράσο, ψιλοκομμένο
1
πιπεριά, ψιλοκομμένη
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2
κουτ, σούπας πελτέ ντομάτας
1
κουτ. γλυκού κανέλα
1
κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1
κουτ. γλυκού ζάχαρη
2
φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το πράσο,
το σκόρδο και τη πιπεριά. Μόλις ροδίσουν
ρίχνουμε και τον κιμά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε το
χυμό ντομάτας και τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε
δύο φλιτζάνια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς μέχρι
να εξατμιστούν όλα του τα υγρά. Όταν ο κιμάς κρυώσει ρίχνουμε το ψιλοκομμένο τυρί
και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε
ένα ταψί και απλώνουμε τρία φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Απλώνουμε ομοιόμορφα
τη γέμιση πάνω στα φύλλα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Απλώνουμε και τα
άλλα τρία φύλλα από πάνω από τη γέμιση λαδώνοντας ενδιάμεσα και διπλώνουμε προς
τα μέσα αυτά που περισσεύουν.
Λαδώνουμε
την επιφάνεια της πίτας, και χαράζουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς μέχρι η πίτα μας πάρει χρώμα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου