Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΚΡΕΜΜΥΔΟΨΩΜΟ



Υλικά
  
1 ½  φλιτζάνι αλεύρι 
½ φλιτζάνι γάλα
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½  κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουτ. της σούπας βούτυρο

Για το γαρνίρισμα
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό & ρίγανη
πιπέρι
1  κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν προσθέτουμε τα μυρωδικά και το πιπέρι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και πλάθουμε τη ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζουμε το ζύμωμα για να πετύχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια μας, τότε την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Σε ένα ταψί λαδωμένο βάζουμε τη ζύμη και την στρώνουμε να καλύψει όλη του την επιφάνεια. Από πάνω απλώνουμε τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά και το πιπέρι. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου