Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ





Υλικά

½ κιλό κιμά, (½ μοσχαρίσιο & ½ χοιρινό)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κολοκύθια
1 κριθαροκουλούρα
1 φλιτζάνι γάλα 
2 αυγά
2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
μοσχοκάρυδο   
αλάτι
πιπέρι
   
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουλιάζουμε την κριθαροκουλούρα. Περνάμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε. Στύβουμε την κριθαροκουλούρα και τα κολοκυθάκια να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, την κριθαροκουλούρα, τα αυγά, το κρεμμύδι, το κολοκύθι, το μοσχοκάρυδο, την μουστάρδα, το αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πλάθουμε σε κεφτεδάκια σφαιρικά, ή σε κροκέτες σε σχήμα δίσκου.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Συνοδεύουμε με μια σάλτσα γιαουρτιού (γιαούρτι, κέτσαπ, μουστάρδα)

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου