Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ





 Υλικά

½ κιλό μακαρόνια Νο 6
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
2 κουτ. πελτέ ντομάτας
2 κονσέρβες τόνο σε νερό  
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½  φλιτζάνι κόκκινο κρασί
μαϊντανό
ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και όταν μαλακώσουν καλά, ρίχνουμε τον τόνο, τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και πιπέρι και λίγο μαϊντανό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα με το τόνο.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα τόνου και τα ανακατεύουμε για να πάει η σάλτσα μας παντού.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου