Υλικά
½
κιλό φασολάκια φρέσκα, λεπτά
1
κρεμμύδι, σε ροδέλες
3
ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε κομματάκια
150
γραμ. τυρί μαστέλο Χίου, σε μικρά
κομματάκια
φύλλα
βασιλικού πλατύφυλλου, φρέσκο
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
3
κουτ. σούπας ξύδι
2
κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1/2
κουτ. γλυκού αλάτι
1/4
κουτ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε
τα φασολάκια σε βραστό αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά.
Τα
βάζουμε κάτω από κρύο νερό, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και ανακατεύουμε.
Σε
ένα σέηκερ κτυπάμε το λάδι, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το μίγμα, προσθέτουμε από πάνω το τυρί, τα αυγά και τα φύλλα του
βασιλικού.
Μπορούμε
να προσθέσουμε στη σαλάτα μας δύο αυγά βρασμένα, ψιλοκομμένα και να
αντικαταστήσουμε το τυρί μαστέλο Χίου με μανούρι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου