Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ


Υλικά

3 φιλέτα κοτόπουλο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο   
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
150 γραμ. ροκφόρ
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
½ φλιτζάνι γιαούρτι
½  φλιτζάνι μαγιονέζα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε το κοτόπουλο, το γυρίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει στη συνέχεια το σβήνουμε με το κρασί  και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το κουκουνάρι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και αν χρειάζεται και λίγο ακόμη νερό.
Λιώνουμε το ροκφόρ με ένα πιρούνι, το ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσει καλά το τυρί για 3-4 λεπτά.
Σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τη σάλτσα ροκφόρ και συνοδεύουμε με άγριο ρύζι η πράσινη σαλάτα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου