Υλικά
1
½ κιλό πατάτες μικρές
1
φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1
πορτοκάλι, κομμένο σε κυβάκια μαζί με τη φλούδα
2
κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
2
κουτ. σούπας πετιμέζι η μέλι
3
κουτ. σούπας κρέμα μπαλσάμικου
1
κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
1
κουτ. σούπας μουστάρδα, σε σκόνη
1
κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σ'
ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, ρίχνουμε τα
κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού,
τη μουστάρδα, τη κρέμα μπαλσάμικου και το πετιμέζι και τα αφήνουνε να ψηθούν για
10 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους, όποιες
είναι λίγο μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση.
Σε
ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με το κόλιανδρο
και τη ρίγανη. Ρίχνουμε το μείγμα του τηγανιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το
πορτοκάλι σε κυβάκια (έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια) και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε
το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους
180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Στη
συνέχεια ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 35 λεπτά ή
μέχρι να μαλακώσουν και να «καραμελώσουν» οι πατάτες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε
λίγο νερό κουνώντας το ταψί, για να μην διαλυθούν οι πατάτες.
Συνοδεύουμε
με ψητό κοτόπουλο ή κρέατα σχάρας.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου