3
φιλέτα χοιρινό ψαρονέφρι, ολόκληρα
8
σύκα, κομμένα στη μέση
8
βερίκοκα, κομμένα στη μέση
8
δαμάσκηνα, κομμένα στη μέση
1
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1
φλιτζάνι κόκκινο κρασί, γλυκό
1
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1
φλιτζάνι χυμό μήλου
2
κλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
1
φύλλο δάφνης
1
ξύλο κανέλας
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε το κρασί και ρίχνουμε μέσα τα σύκα, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα,
κομμένα στη μέση, τις σταφίδες και το ξυλάκι κανέλας και τα μουλιάζουμε για 6-8
ώρες.
Ανοίγουμε
τα φιλέτα στη μέση κατά μήκος και τα κτυπάμε να πλατύνουν.
Τα
αλατοπιπερώνουμε και σε κάθε ένα βάζουμε εναλλάξ κατά μήκος από τα ξερά φρούτα,
τα τυλίγουμε και τα δένουμε με ένα σπάγκο για μην ανοίξουν.
Τα
σοτάρουμε σε ελαιόλαδο γυρίζοντάς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε
ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν, βάζουμε τα
φιλέτα και τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε
το χυμούς του πορτοκαλιού, του μήλου και τα ξερά φρούτα που περίσσεψαν από τη
γέμιση. Προσθέτουμε τη δάφνη, το φρέσκο δενδρολίβανο,
αλάτι και πιπέρι.
Τα
βράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως να μαλακώσουν, για 35 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί
προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Τα
σερβίρουμε σε πιατέλα, αφού τα έχουμε κόψει σε φέτες και τα συνοδεύουμε με
πουρέ πατάτας, με τη σάλτσα και τα ξερά φρούτα από πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου