Υλικά
10
αγκινάρες φρέσκες η κατεψυγμένες
1
κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
3
κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1
πράσο, κομμένο σε ροδέλες
1
φλιτζάνι αρακά (προαιρετικά)
4
πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
2-3
καρότα, κομμένα σε φέτες
½
ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
χυμό
από 2 λεμόνια
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
2
κουτ. σούπας αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις αγκινάρες, βγάζοντας ένα-ένα τα σκληρά φύλλα τους. Κόβουμε με ένα μαχαίρι
τις άκρες από τα υπόλοιπα φύλλα και με ένα κουτάλι με προσοχή αφαιρούμε το
χνούδι τους. Κόβουμε το κοτσάνι τους και το καθαρίζουμε γύρω-γύρω. Τις περνάμε
με μια λεμονόκουπα και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο χυμό λεμονιού,
για να μην μαυρίσουν.
Σε
μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και τα
σοτάρουμε, προσθέτουμε τις πατάτες, τον αρακά, τα καρότα και τα ανακατεύουμε
για μερικά λεπτά, στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι.
Ρίχνουμε
τις αγκινάρες, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού και τα
σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Ανακατεύουμε κουνώντας τη κατσαρόλα
με κυκλικές κινήσεις, για να μην διαλύσουμε τις αγκινάρες.
Αφήνουμε
το φαγητό μας να βράσει σε χαμηλή φωτιά, για 30 λεπτά περίπου.
Αν
θέλετε μπορείτε στο τέλος να αυγοκόψετε το φαγητό, του πάει πολύ.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
βγαζεις την φωτο σε παρακαλω??? δεν ειναι δικη σου
ΑπάντησηΔιαγραφή